Leier ut nyere campingvogner

B&W Caravan DA driver med utleie av nyere campingvogner. Bedriften er lokalisert i Inderøy, og drives av to familier. Årsaken bak satsingen er at det ikke finnes andre utleiere av denne typen i distriktet, og etterspørselen er stor.

- Vi kunne sikkert hatt 50 vogner for utleie i juli og deler av august, for da er pågangen ekstra stor. Utfordringen vår blir å få folk til å skjønne at det er like trivelig å ta en campingtur om våren eller om høsten for den del. Da er det mindre trengsel både på veier, campingplasser og ellers på attraksjoner man kunne ha lyst til å besøke, så vårt tips er at man bør ta ei ukes ferie eller ei langhelg da, sier en av driverne, Ove Morten Winje. Han er selv en ivrig caravanist som har bedrevet campinglivet flittig i over 20 år, og da slett ikke bare midt på sommeren.

Kunder fra fjern og nær
B&W Caravan har kun nyere vogner, som er fullt utstyrt med alt en familie måtte trenge. Vognene er cirka fem meter lange, og med en totalvekt på rundt 1300 kilo er de perfekte reisevogner. Tre av vognene har fire faste sengeplasser - ei dobbeltseng, samt ei køyeseng.

I tillegg har de midtsittegruppe som kan gjøres om til to sengeplasser ved behov. Samtlige har markise som standardutrustning, og i tillegg fortelt om det skulle være ønskelig.

- Vi baserer oss på ukeleie, og i tillegg weekendutleie utenom sesong. Det er også mange som har behov for å ha med seg egen overnattingsplass om de skal i konfirmasjon, bryllup eller andre selskaper, så det er slett ikke bare veifarende turister som er kunder, sier Ove Morten. Dette har de tatt hensyn til, så om det er noen i distriktet som trenger ekstra overnattingsplass, så tilbyr de til og med å komme med vogna og eventuelt sette den opp med fortelt så den står klar til bruk. Erfaringene ellers tilsier at kundene kommer fra både fjern og nær.

- Ja, vi har selvsagt mange fra distriktet, og flere av dem kommer tilbake. Men vi har også hatt mange både fra Trondheimsområdet og fra Møre. Faktisk har vi hatt en kunde som kom helt fra Drøbak. Det er hyggelig å kunne hjelpe, samme hvor de kommer fra, og hittil har vi bare hatt trivelige folk som kunder, roser Ove Morten Winje. Om ikke lenge vil bedriften også kunne tilby fukttesting, samt testing av gassanlegg og montering av gassalarm.